foto: spreker Teun Castelein (Beeldend Kunstenaar) in 2015

Elk jaar rond de derde/vierde week van maart organiseren OPA, CASA en Studio Omstand een dynamische avond in Showroom Arnhem waar maximaal 10 kunstenaars, vormgevers, ontwerpers en architecten pitchen over hun werk en drijfveren, rondom een actueel thema, volgens het Pecha-Cucha-systeem. D.w.z. per spreker worden er 20 dia’s getoond x 20 sec/per dia. 400 seconden totaal = iets minder dan 7 minuten per spreker, dus. Per spreekbeurt mag er bijvoorbeeld ook een video of een kort film fragment worden getoond. Maar de klok tikt wel door. Na 400 seconden is het klaar. Studio Omstand organiseert deze avond samen met CASA (Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem) en O- P-A (Ontwerp Platform Arnhem). De avonden zijn een begrip in Arnhem en omstreken en trekken ruim 250 bezoekers per editie. Studio Omstand draagt sprekers aan uit de sector Beeldende Kunst die gerelateerd zijn aan haar thematiek en projecten.

20×20! TRANSACTION (2016)
Dit jaar sluit het thema aan bij de internationale Sonsbeektentoonstelling, die deze zomer in Arnhem plaatsvind:  Transaction.
Ruangrupa, de curatoren van Sonsbeek 2016, willen hiermee de relatie tussen het publieke domein en zijn gebruikers onderzoeken: van wie is de stad? Dit thema is voor CASA, OPA en Studio Omstand de aanleiding om ieder een viertal inspirerende sprekers uit te nodigen voor een bloemlezing uit eigen werk in 20 beelden x 20 seconden.

20×20! heeft zich inmiddels bewezen als één van dé culturele events van Arnhem. Ook deze achtste editie belooft weer een bijzondere avond te worden met sprekers van naam en faam en een speciale bijdrage van Ruangrupa!
– Joost Vos/ Benthem Crouwel Architects
– Ed Joosting Bunk/ LANDLAB
– Frank Marcus/ Frank Marcus Architecten
– Kevin Rijke/ IPKW
– Juul Sadée/ beeldend kunstenaar
– Peter Fengler/ beeldend kunstenaar/muzikant/performer
– Jeroen van Loon/ beeldend kunstenaar
– Mattie van der Worm/ beeldend kunstenaar
– Frank Kolkman/ Frank Kolkman Experimental Design
– Helmut Smits/ beeldend kunstenaar
– Samira Boon/ Studio Samira Boon
– Emilie van Spronsen/ Designer, Illustrator
Datum: donderdag 31 maart
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
Locatie: Showroom Arnhem, Kleine Oord 177

Edities & activiteiten 20 x 20

  • 20 x 20 editie 8

    zfsdf
    sdfsad

    fasdfsa

    lees meer