studio omstand
foto hierboven Ivonne Zijp

 

PULSE 28 >> HESTER Oerlemans – SOLO
van 7 juli t/m 26 augustus 2018 //  iedere zaterdag en zondag van 12.00 – 17.00 uur en op afspraak; mail naar: info@omstand.nl

LOKATIE: van Oldenbarneveldtstraat 92-A, Arnhem

Studio Omstand presenteert maandelijks een kunst- en cultuurprogramma onder de naam PULSE; met tentoonstellingen, presentaties, performances, eten & drinken. Op verschillende locaties rondom het Transformatorplein.


 
De opening op 7 juli; Foto’s Ivonne Zijp

 

PROGRAMMA >> PULSE 28
HESTER Oerlemans – SOLO
Samenstelling Studio Omstand

 

TURBINEKAMERS:
   
‘LOOK’ 2018- kunststof. Foto links Ivonne Zijp, rechts filmpje van Jeroen Glas (KLIK op de foto)

 

   
‘Zonder titel’ 2018- Multiple van porcelein. Foto links studioschuurman, rechts Ivonne Zijp

 

   
‘Zonder titel’ 2018.  2 Foto’s boven studioschuurman, 3 foto’s onder Ivonne Zijp

 

filmpje van de ruimtes 3 en 4 “Zonder Titel” (2018) (opname: rob groot zevert)

 

Oerlemans’ werk ontstaat vanuit observaties van het dagelijks leven: kleine gebeurtenissen in het bestaan, wonderlijke situaties, verbazingwekkende en verwondering oproepende rituelen, etiquettes en gebruiken. Wat haar interesseert in deze alledaagse observaties is enerzijds de schoonheid en vanzelfsprekendheid waarmee het dagelijks leven zich schijnbaar ongezien voordoet, en anderzijds de gedachte dat alle grote thema’s in het leven ons constant omringen in kleine dingen. Haar werk start vaak vanuit bestaande objecten. Door deze te transformeren of door het doen van een minimale ingreep ontstaat een heel ander beeld dat een schijnbaar vertrouwd beeld op losse schroeven zet en dwingt tot opnieuw kijken en ervaren.

Zo maakte ze in 2012 voor de tentoonstelling LINK-O-LOON bij kunstvereniging Diepenheim een serie ‘stoelen’ van modelleerballonnen. Gedurende die tentoonstelling liepen de ‘stoelen’ langzaam leeg. Voor de tentoonstelling bij Studio Omstand krijgt dit project een vervolg. Een haast onmogelijke opgave om uit te voeren, aangezien het proces van langzaam leeglopende objecten tot stilstand wordt gebracht en er gericht momenten worden gekozen waarop dit proces zal worden gefixeerd.

 

ACCURUIMTE
     
 
Installatie 2018 ‘zonder titel’.  Foto’s studioschuurman, onderste 2 foto’s Ivonne Zijp

 

 

PAVIJOEN- Glazen huisje
 

Installatie Moving Walls met schilderijen van Hester (recent werk uit 2015-2018).  Bovenste 2 foto’s studioschuurman, en Ivonne Zijp (de rest).

 

 

TRAFOHUISJE Nr.1: From A to B (2018) video 30 min. loop

 

 

 

 

PULSE wordt mede mogelijk gemaakt door: